Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

Bredanaar heeft 'nog 669 dagen open staan', maar moet van officier niet terug de cel in

MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk was van plan een Bredanaar een fikse waarschuwing te geven door de rechtbank in Middelburg te vragen hem voor een periode van 120 dagen op te sluiten in een gevangenis.

De man, de 28-jarige T.Y., heeft een jarenlange celstraf achter de rug na de mishandeling en beroving van een inwoner van Arnemuiden. Hij werd in 2011 veroordeeld tot een celstraf van 6,5 jaar.

Na zijn vervroegde vrijlating kreeg Y. te horen dat hij zich aan een reeks voorwaarden moest houden. Zo moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering en mocht hij geen drugs meer gebruiken.

Aan beide voorwaarden zou de man zich niet hebben gehouden, zo bleek uit een verslag dat enkele maanden geleden werd opgesteld. Reden voor de officier om de man opnieuw voor de rechtbank te dagen en te vragen hem alsnog een tijdje op te sluiten. "Want u heeft nog in totaal 669 dagen open staan."

'Dit geeft hoop'
Een medewerkster van de reclassering lieten maandag voor de rechtbank echter weten dat sinds enkele maanden het weer erg goed gaat met de man. Hij heeft korte tijd nog eens in de cel gezeten en dat heeft voor een grote verandering gezorgd.

En hij heeft sinds kort een vriendin die een hele positieve invloed op hem heeft. De medewerkster vertelde ook dat de Bredanaar sinds kort ook weer op hoog niveau sport. Al met al vindt ze dat het nu heel goed met hem gaat.

Suijkerbuijk toonde zich onder de indruk van de veranderingen. "Dit geeft hoop", zei hij. "Ik ben verrast over wat ik nu hoor." Tijdens de zitting trok hij daarom ook zijn eis in om de man terug naar de cel te sturen.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
520 stemmen