Volledig scherm
© Thinkstock

Bredanaar aangehouden voor dealen en wapenbezit

BREDA - Bij een actie tegen overlast van drugs heeft de politie donderdagavond in Breda een dealer aangehouden. Bij een doorzoeking van zijn woning werden drugs en een wapen gevonden.

De man werd aangehouden bij een politie-actie tegen drugsoverlast op de Oude Vest in Breda. Er is hier al enige tijd sprake van overlast door dealers en kopers. De politie is extra alert op dealers en de overlast die ze veroorzaken in het centrum van Breda. Al snel hadden agenten een bekende dealer op het oog. Het lukte om deze dealer enige tijd te volgen en zo zagen ze dat de man ook daadwerkelijk drugs verkocht.

Zakjes 
Nadat ze dat gezien hadden is de 24-jarige inwoner van Breda op de Nijverheidssingel aangehouden. In zijn auto lagen tientallen zakjes met drugs, een duidelijk handelsvoorraad. Direct daarna is de politie, onder leiding van een rechter-commissaris, naar zijn ouderlijke woning gegaan. Daar werden, onder toeziend oog van zijn ouders nog meer drugs aangetroffen en een verboden imitatiewapen. Alles is in beslag genomen.

Meer acties
De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld. De politie gaat de komende tijd meer van deze acties houden om de overlast terug te dringen. De gemeente wordt op hoogte gebracht van de bevindingen van de politieagenten. De gemeente heeft de mogelijkheid om, binnen bepaalde criteria, in het kader van de Opiumwet een pand te sluiten voor bepaalde tijd.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen