Volledig scherm
De monumentale notariswoning uit de 19e eeuw, met rechts bijgebouwen uit de jaren '30, waar de paters van het Heilig Hart verbleven. foto Palko Peeters

Bredaas klooster is in beeld als Polenhotel

BREDA - Het klooster aan de Seminarieweg op de grens met Bavel is in beeld bij de uitzendbranche voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Uitzendorganisatie Proper Job ziet er een ideale locatie in voor vestiging van een Polenhotel.

Directeur Huub van Hulst (65) van Proper Job, opgericht in 2002 en gevestigd in Prinsenbeek, heeft bij de koper van het klooster, Bredanaar Pieter Bosma, navraag gedaan naar de mogelijkheden. "De heer Bosma zei dat ik hem nog even de tijd moest geven."

Proper Job bemiddelt op dit moment honderd Polen in een technische baan (metaal, timmerwerk). "Ik kan met gemak nog dertig Polen opnemen, maar ik heb geen huisvesting voor deze mensen, ik kan ze niet onderbrengen."

Volgens Van Hulst is de druk op onderdak voor arbeidsmigranten in Breda en omgeving enorm. Woonomstandigheden zijn volgens hem vaak belabberd. "Dit klooster is ideaal. Er zijn geen grote investeringen nodig om het pand bewoonbaar te maken. Ik neem aan dat de kamers waar de paters vroeger verbleven uitgerust zijn met sanitair en dat er ook keukens aanwezig zijn."

Van Hulst denkt aan het onderbrengen van vijftig tot honderd Polen. "Maar de heer Bosma moet wel snel duidelijkheid geven.''

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
113 stemmen