Volledig scherm
ANP Photo

Bredaas joch dupe van echtscheiding

BREDA - Ja, het kind is de dupe van de vechtscheiding van het Bredase stel, zei officier van justitie Pauline Lanslots. Maar bewijs dat vader en zijn ex het kind hebben mishandeld, kon ze niet vinden. Ondanks de eigen verklaring van het kind.

De relatie tussen het joch van tien en zijn vader lijkt wel kil. Hij liep in 2014 ook in weg bij zijn vader, naar het huis van zijn moeder. Daarnaast wilde hij een keer niet mee met zijn vader, toen die hem kwam ophalen. En er zou een schriftje zijn, waarin de jongen schreef dat hij bang voor zijn vader was, dat hij hem schopte, sloeg en aan zijn oren en haren trok. Maar niemand op school had ooit iets raars aan het kind gezien en ook de huisarts heeft nooit enig letsel geconstateerd.

Lanslots kon alleen nog vrijspraak eisen. De ondersteunende verklaringen van de nieuwe partner van de ex van de verdachte waren namelijk ook nog wisselend. „Keihard leugenachtig”, noemde advocate Suzian van Fraaijenhove het. Ook Van Fraaijenhoven wilde vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen