Volledig scherm
© Thinkstock

Breda wil meest toegankelijke stad van Europa worden

BREDA - Een nieuwe ambitie voor Breda: de meest toegankelijk stad van Europa worden. De Europese Commissie beloont ieder jaar vijf steden die zich inzetten voor mensen met een handicap, of senioren die moeilijker ter been zijn. Breda hoopt als eerste Nederlandse stad deze titel te pakken.

De gemeente zet zich al een tijdje in om de stad aantrekkelijk te maken voor mensen met een handicap. Ze maakte hiervoor onder andere afspraken met hotels, restaurants, scholen en andere openbare plekken. Met de inschrijving voor de zogenoemde European Acces City Award zoekt Breda erkenning voor deze inzet.

”Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde voor onze stad”, zegt wethouder Boaz Adank van Economische Zaken. “Het is mooi te zien dat het op deze manier nog meer betekenis krijgt.” Hij benadrukt het gastvrije karakter van Breda. “Ik denk dat we ons hiermee kunnen onderscheiden.”

Op 29 en 30 november wordt in Brussel bekend of Breda zich ‘de meest toegankelijke stad van Europa’ mag noemen. Het zou de eerste Nederlandse stad zijn. De awards ging eerder naar Berlijn, Gothenburg en het Spaanse Ávila.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen