Volledig scherm
© Thinkstock

Breda mag studenten in flat niet verbieden

BREDA - De gemeente Breda kan niet optreden tegen twee eigenaren die hun flatwoningen aan de Columbusstraat verhuren aan studenten.

De Raad van State besliste gisteren dat het stadsbestuur eerder een handhavingsverzoek van een flatbewoner terecht heeft afgewezen.
Onder het huidige bestemmingsplan Heuvel dat in mei 2009 ging gelden is kamerverhuur van de flats verboden. In het vorige bestemmingsplan Heuvel dat dateert uit 1999, stond nog geen uitdrukkelijk verbod op kamerverhuur.

De flats waar bewoner Eric van Doren over klaagt, werden voor mei 2009 al verhuurd voor kamerbewoning. Daardoor vallen ze onder het overgangsrecht, zegt de Raad van State.

Aan twee andere studentenwoningen in het flatgebouw die na 2009 in de verhuur gingen, heeft de gemeente wel een einde kunnen maken.
De Bredanaar stapte vorige maand naar de Raad van State omdat hij genoeg heeft van geluidoverlast in de nacht en stank van sigarettenrook.
Een van de studentenflats is in hetzelfde portiek als de woning van Van Doren.

„Om half zes ’s morgens komen ze na het stappen met een hoop herrie thuis”, zo zei de flatbewoner. „Wonen is geen kamerverhuur.”

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
398 stemmen