Volledig scherm
© Thinkstock

Breda krijgt in 2017 weer taptoe (video)

BREDA - De Baroniestad zonder taptoe. Het zat Showkorps Concento dwars. Vorig jaar gingen leden van het korps aan de slag. Op 23 september 2017, precies over een jaar, krijgt Breda weer een taptoe. Niet op het Kasteel, maar op de velden van vv Baronie in de Blauwe Kei.

Als secretaris Joeri Remie van Showkorps Concento door de stad loopt, zingt het weer in zijn hoofd. ,,Acht leden hebben geholpen om onze droom te verwezenlijken. We krijgen alle steun van Baronie en de gemeente. Zes korpsen, waaronder Concento en een Duits korps, zijn gecontracteerd, Een zevende komt er aan. Samen zo'n 350 muzikanten", vertelt hij enthousiast.

Concento is het laatste showkorps in de stad. De andere hebben moeten stoppen. Concento was ook opgehouden met taptoes lopen, omdat ze niets opbrengen. "Daarom doen we straatoptredens in Frankrijk. Dat betaalt wel", legt hij uit. Bij Concento is het aantal leden opeens snel gegroeid. "We willen de taptoe in leven houden. In ons filmpje laten ze zien waarom." 

Sinds 2006 wordt de Nationale Taptoe gehouden in Ahoy’ Rotterdam met een Streetparade door het centrum van de stad Rotterdam. In verband met de toenemende internationale samenwerking is de Nationale Taptoe zich tevens gaan presenteren onder de namen “The Netherlands Military Tattoo” respectievelijk "The Dutch Military Tattoo."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen