Volledig scherm

Breda is 28 citytrainers rijker

BREDA -  Wethouder Paul de Beer (D66, sport) heeft afgelopen vrijdag aan 28 jongeren de eerste certificaten voor citytrainer uitgereikt. De jongeren, vanaf 15 jaar, zijn opgeleid om met hun sportieve en creatieve talenten activiteiten te organiseren in wijken en buurten. Ze behoren tot de eerste lichting van dit initiatief van Breda Actief.

De wethouder benadrukte wat een mooie bijdrage de citytrainers hebben geleverd en gaan leveren aan de stad. 'Sporten is enorm belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de sociale samenhang in een buurt of wijk. Deze kersverse citytrainers kunnen daarin nu echt iets betekenen. Daar hebben ze de afgelopen maanden keihard aan gewerkt, elkaar gestimuleerd en zelfvertrouwen gekregen om activiteiten te organiseren en te begeleiden. Zo ontstaat er een prachtig netwerk in onze stad van actieve mensen die iets voor elkaar willen betekenen."

De deelnemers presenteerden hun ervaringen aan de hand van filmpjes, tekst en breakdance. Breda Actief zoekt meer sportieve jonge mensen.

In september gaat er weer een nieuwe citytrainer-cursus van start. 'Alle enthousiaste, sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar zijn van harte welkom om zich hiervoor op te geven." Dat kan via www.breda-actief.nl/citytrainer-breda.

Karin van Tilburg, projectleider Citytrainers bij Breda Actief: 'Of je nu een fanatieke fietser of voetballer bent of graag iets organiseert, jouw talent kun je delen en nog verder ontwikkelen als je citytrainer wordt. Tijdens de opleiding van zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage leren jongeren alles over het opzetten van een sportieve activiteit. Maar ook bijvoorbeeld over hoe je omgaat met conflicten of hoe je reclame maakt voor je activiteit. Tijdens de stage gaan de citytrainers direct aan de slag.

Er zijn stages bij Surplus Welzijn met FreeStyle voetbalclinics, bij Teamplay@NAC en de NAC Street League en bij de SJP met een bootcamp en bij Graaf Engelbrecht college met Freerunning-lessen.'

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
563 stemmen