Volledig scherm
Lil Kleine treedt op bij Breda in Concert, op 6 augustus. [FOTOBRON]foto ANP

Breda in Concert gaat landelijk

Het succesvolle Nederlandstalige schlagerfestival Breda in Concert en al jaren populaire televisieprogramma Nederland Muziekland (SBS6) slaan de handen ineen.

"Zo behouden we het regionale gevoel, maar krijgen we een landelijk bereik"¸ aldus een opgetogen Arno van der Star, de organisator van het Bredase evenement, dat bij zijn eerste drie afleveringen op het Chasséveld steeds stijf uitverkocht was.De vierde editie vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

Nederland Muziekland is vanaf 12 juni wekelijks te zien op SBS6. Naast optredens van nationale artiesten zal steeds aandacht geschonken worden aan Breda in Concert, in de vorm van filmpjes van eerdere edities, gesprekken met bezoekers, vooruitblikken met optredende artiesten plus een kijkje achter de schermen.

"Door die samenwerking kunnen we nu al een XL-line up presenteren", aldus Van der Star. "Artiesten reageren toch anders. Hiermee zetten we Breda nog meer op de kaart als festivalstad."

Van der Star blijft zijn roots wel trouw. Naast een keur aan nationale coryfeeën is er ook dit jaar plaats op het podium voor lokale artiesten. Bekende landelijke namen die naar Breda komen, zijn onder meer Lil Kleine, Dré Hazes jr, Roy Donders, Marianne Weber, René Schuurmans, Vinzzent, Jannes en Danny Froger.

Info: www.bredainconcert.com

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1063 stemmen