Volledig scherm
© Lars Smook

Breda: C2000 zendmast op Slingerweg

BREDA De C2000 zendmast voor snelle communicatie tussen de hulpdiensten en de meldkamer komt op het terrein van Afvalservice aan de Slingerweg. Vanaf deze locatie kan volgens de gemeente Breda de dekking van het signaal voor de hulpdiensten over de binnenstad goed geregeld worden. "Daarmee is het goed functioneren van de hulpdiensten in het drukke uitgaansgebied verzekerd."

De bodem van de locatie aan de Slingerweg is mogelijk verontreinigd met asbest. Daarom wordt eerst een onderzoek en zo nodig een sanering van de bodem gedaan. Uitsluitsel over mogelijke vervuiling wordt deze zomer verwacht.

C2000 is een landelijk dekkend netwerk dat hulpdiensten snel en eenvoudig onderling en met de meldkamer laat communiceren. Voor een goede dekking van dit netwerk in het centrum en het uitgaansgebied is al enige tijd een noodvoorziening getroffen op het terrein van Defensie bij het Kasteel van Breda. Zowel Defensie als de politie dringen aan op een permanente oplossing. In 2014 heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie de gemeente Breda verzocht mee te werken aan het realiseren van een C2000 zendmast in de binnenstad. In 2014 was het Seeligterrein nog aangewezen als potentiële locatie. Maar hier betrof het beschermd stadsgezicht.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
299 stemmen