Volledig scherm
Breda baadt in de zon en de terrassen zitten gelijk vol. Foto Daisy Roefs

Breda blij met 'titel' goedkoopste terrasstad

BREDA - De binnenstad van Breda bevestigt zijn bourgondische imago: op een zomerse donderdagmiddag zijn de vele terrassen zonder uitzondering goed gevuld. Dat Breda de goedkoopste terrasstad van het land is, verbaast Marian den Exter, medewerkster van café De Vriendin in de Veemarktstraat, niet.

"Dat waren we een paar jaar geleden toch ook al?” Dat klopt helemaal. Net als de prijzen van De Vriendin. Betalen we gemiddeld 20,43 euro voor een tourneeke in Breda (2 koffie, 2 fris, 2 bier, 2 rosé), hier hoef je maar 20,20 euro af te rekenen.

"Yes”, lacht Marian en gaat snel weer aan de slag, haar klanten wachten.

Het Voske
Op de Grote Markt is Ad Leenders neergestreken met zijn dochter Hanne bij café Het Voske. De prijzen liggen hier wat hoger, 21,80 euro voor een rondje.

"En 2,60 euro voor een gewoon pilsje vind ik best veel geld”, zegt Ad. "Maar ach, of ik nu 20 of 21 euro moet afrekenen, maakt me niet zo veel uit. Goed en vriendelijk personeel is belangrijker dan de prijs. En de bediening is in Breda over het algemeen niet verkeerd.”  

Dochter Hanne komt het liefst op de Havermarkt, maar heeft tevens terraservaring in andere steden. "Ik denk dat het wel klopt, bijna nergens is het goedkoper dan in Breda."

Cafe Dok
Café Dok 19 ligt aan De Haven. Het rondje kost hier exact 20 euro. Medewerkster Lotte Huberts is blij verrast met de ‘titel’ voor Breda.

"Goed om te weten. Eerlijk gezegd, kom ik niet zo heel vaak in andere steden, dus wist ik het niet.”

Lotte en haar collega Kaylee van Gent denken dat Breda garen spint bij dit onderzoek.

"We merken nu al dat er steeds meer buitenlandse gasten komen, Spanjaarden, Fransen. En die reageren regelmatig blij verrast op de prijs voor een kopje koffie bij ons, 2,10 euro. De vaste klanten van Dok 19 zijn veelal net afgestudeerd, tussen de 25 en 30 jaar. Ze willen een leuke tijd hebben in het café of op ons terras, geen peperdure rekening.”

Volledig scherm
Terras op Van Coothplein Breda © René Schotanus/Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
16:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1387 stemmen