Volledig scherm
Foto: ANP Photo

Breda biedt statushouders steun in rug bij integratie

BREDA -Om statushouders, dus vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zo snel mogelijk deel te laten nemen aan de Bredase samenleving, hebben burgemeester en wethouders van Breda dinsdag een plan van aanpak gepresenteerd. Dit plan, met als naam 'Thuis in Breda', gaat uit van het idee dat er niet te lang moet worden gewacht met integratietrajecten.

Niet eerst een verblijfsvergunning, dan een woning, vervolgens inburgering, taalles en uiteindelijk pas een baan. Alles moet, liefst gelijktijdig, zo snel mogelijk na aankomst in Breda in gang worden gezet.

Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de statushouder veel zelf kan doen. En dat hij weet en aangeeft wat hij voor kennis of begeleiding nodig heeft om zijn weg in Breda te kunnen vinden.

Het plan van aanpak bestaat uit zes deelprojecten. Die richten zich op zaken als het leren van de taal, de maatschappelijke ondersteuning, huisvesting en het begeleiden naar werk.

Daarnaast beschrijft het plan het voornemen om een bezoek te brengen aan alle circa 600 statushouders die tussen 2015 tot en met eind 2016 in Breda (komen) wonen. Aan hun wordt gevraagd hoe het gaat en op welk vlak zij misschien nog wat extra steun nodig hebben.

Essentieel is de samenwerking tussen de verschillende instellingen en organisaties die zich in Breda op dit moment bezig houden met de inburgering van statushouders.

Lees woensdag in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen