Volledig scherm
Feest op Breda Barst in 2014. © Joyce van Belkom

Breda Barst 2016: een geflipt kinderkoortje, 'couchsurfen' en Pokémonkonijntjes

BREDA - Elke Breda Barst-editie heeft wel zo'n moment dat het festival typeert. Denken we bijvoorbeeld terug aan vorig jaar, dan zien we al snel die unieke festivalbruiloft voor ons. Wat gaat Breda Barst 2016 definiëren het aanstaande weekend?

Schreeuwend kinderkoor
De grootste stunt komt dit jaar van muzikant Flip Noorman. De geboren Bredanaar schreef speciaal voor het festival een nummer: Barst. Zondagmiddag om 16.45 uur gaat hij dat met tweehonderd basisschoolleerlingen uitvoeren op het hoofdpodium. Wie Flip Noorman een beetje kent - hij speelt graag voor maniakale gek - weet dat het geen braaf achtergrondkoortje gaat worden. Hoor de kinderen maar eens brullen in deze repetitieopnamen.

ZoekdePokémonkonijntjes
Breda Barst wordt sowieso een feest voor kinderen dit jaar. Voor het eerst is er op de festivalzondag een special Mini-Barst, met bijvoorbeeld een sessie 'mindfullness voor kinderen'. Er is ook een stoepkrijtwedstrijd, een hoelahoepfeestje en een springkussen. Old-school vermaak dus. En anders doe je lekker mee aan de 'ZoekdePokémonkonijntjes'-zoektocht.

De Likt
De muzikale sensatie van Breda Barst 2016? Die komt doorgaans uit een onverwachte hoek dus laat zich moeilijk voorspellen. Een van kanshebbers is in ieder geval De Likt. De Rotterdamse band zette deze zomer elk festival op z'n kop. Verwacht harde beats, futuristische funk en een publiek dat zo hard losgaat dat het crowdsurfen verwart met couchsurfen.

Wat je moet weten
Breda Barst begint zaterdag om 14.30 uur met rocktrio Duke John uit Bergen op Zoom. DeWolff en Tourist Le MC zijn de headliners dit jaar. Ook nieuw: voordat je naar het Valkenberg komt, kan je online bonnen kopen. Dat scheelt verwachttijd in het Valkenberg. Het festival gaat beide dagen door tot 23.00 uur, zoals afgedwongen door omwonenden.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
539 stemmen