Volledig scherm
Tijdens de publieksacties van de brandweer werden er flink wat fietsen uit het water gehaald. FOTO else loof/pix4profs

Brandweer strijdt voor goede cao met een ludieke actie in de Haven van Breda

BREDA - Steeds meer brandweerkorpsen in Nederland voeren actie voor een betere cao. De Bredase brandweer mengde zich woensdagmiddag in de strijd met een ludieke actie in de Haven.

"We laten onze duikers fietsen en andere troep uit het water halen. Binnenkort wordt het evenement Breda Drijft hier gehouden: het is wel zo veilig als er geen materiaal in het water ligt waar mensen zich aan kunnen bezeren", zegt teamleider Fons Goos van de brandweer.

Met de actie willen de Bredase spuitgasten de landelijke onderhandelingen voor een betere cao vlot trekken. "Want het is de brandweer echt menens", meldt CNV-bestuurder Huub Verbeek, die op deze natte middag een kijkje komt nemen bij het protest in de Haven.

"We proberen als vakbonden onder meer te voorkomen dat het plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen naar 62 jaar doorgaat. Dat vinden we onredelijk. Het gaat om fysiek en mentaal zwaar werk. Langer doorwerken op die leeftijd vinden we niet verantwoord. Daarom wilen we een functioneel leeftijdsontslag tussen 55 en 59 jaar."

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen