Volledig scherm
Brandweer oefening in Nieuw Vossemeer.

Brandweer oefening Nieuw-Vossemeer tijdens brandpreventieweken (video)

NIEUW-VOSSEMEER – Tientallen inwoners van Nieuw Vossemeer keken gisteravond hoe de brandweer een woning in de Voorstraat bluste. De woningbrand betrof een demonstratie die onderdeel is van de jaarlijkse brandpreventieweken.

Dat veel mensen de demonstratie wisten te vinden is geen wonder aangezien brandweerwagens voorafgaand met loeiende sirenes door het dorp reden. “Een uiterst effectieve manier om aandacht te krijgen”, concludeerde Frank van den Bosch, bevelvoerder van korps Nieuw-Vossemeer.

“We zagen behoorlijk wat mensen die bij het raam kwamen kijken wat er aan de hand was”, zei de brandweerman. Achterliggende gedachte van de demonstratie is om mensen bewust te maken van brandveiligheid in huis.

Zo konden mensen na het invullen van een enquête een gratis brandmelder meenemen. Ook de demonstratie had een educatief karakter.

“We hebben laten zien hoe een woningbrand in werkelijkheid verloopt. Mensen verwachten gelijk brandweer voor de deur. Maar vaak duurt dat toch vijf tot zeven minuten. Dat is lang als je huis in brand staat”, legt Van den Bosch uit.

De boodschap was dan ook: Hoe sneller een brand gemeld wordt hoe beter. Een enkeling kwam een rookmelder ophalen en ging weer naar huis. De meeste mensen bleven nog even kijken naar de gesimuleerde brand.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Video: VKr

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
652 stemmen