Volledig scherm
Nablussen bij brand in Moerdijk. © Annelies Vlaanderen

Brand Moerdijk: oorzaak is warme, vochtige weer

MOERDIJK - De brand bij Jansen Shredder in Moerdijk is onder controle. De brandweer is een groot gedeelte van de zondagmorgen nog met twaalf man sterk binnen bezig om het materiaal uit elkaar te halen en nat te spuiten.

De brand brak rond 22.00 uur zaterdagavond uit. Een stapel van 150 ton in een loods gelegen schuimrubber is gaan broeien en roken. Een beveiliger van EBN had de broei- en rookontwikkeling ontdekt. Zondagmorgen rond 3.50 uur had de brandweer het vuur onder controle en is er afgeschaald. Sindsdien wordt de stapel nageblust en vervolgens stukje bij beetje uit elkaar getrokken om er zeker van te zijn dat er niets meer smeult of brandt. Daarmee is de brandweer nog een groot gedeelte van de ochtend bezig.

De oorzaak van de brand is volgens officier Ron Roomer mogelijk het vochtige weer. "Dan gaat het broeien en kan de warmte niet weg." De brand heeft volgens hem niets te maken met het industrieterrein Moerdijk. "Deze loods had overal kunnen staan."

De eigenaar van Jansen Shredder is aanwezig op het terrein, maar wil geen reactie geven. "Hij is behoorlijk aangeslagen", zegt Roomer.

De brandweer heeft rond 9.00 uur het afgegeven NL-alert weer ingetrokken. De situatie is weer normaal.

Volledig scherm
© René Schotanus/Pix4Profs

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
563 stemmen