Volledig scherm
© Mathijs Bertens/Stuve fotografie

Brand Klappeijstraat Oosterhout, stappers hinderen brandweer (video)

OOSTERHOUT - In de nacht van zaterdag op zondag is er brand geweest in een woning boven broodjeszaak Delicious in de Klappeijstraat in Oosterhout. Omwonenden hebben de bewoners uit het pand gehaald.

De melding kwam rond 2.45 uur van de eigenaresse van café De Pub in Oosterhout. Zij zag rook uit het raam van de bovenwoning komen. De brandweer heeft café De Pub en de broodjeszaak direct ontruimd. Omdat er lichte paniek was bij de bezoekers ging dit rumoerig. Uiteindelijk bleken ook op tweede verdieping van de bovenwoning nog mensen te verblijven. Zij wilden aanvankelijk het pand niet verlaten, maar kozen uiteindelijk toch eieren voor hun geld.

De politie moest enkele malen optreden omdat sommigen omstanders zich niet wisten te gedragen en de hulpdiensten alleen maar in de weg liepen. De Klappeijstraat is uiteindelijk tot aan de Mathildastraat ontruimd om de brandweerlieden hun werk te kunnen laten doen. In de uitgaansstraat was nog veel publiek op de been. "Daarbij hebben wij uiteindelijk de hulp van de politie bij ingeroepen, omdat dit moeizaam verliep", meldt Marieke van Wijk, woordvoerder van de brandweer. 

Vier mensen zijn in de ambulance nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Zeker twee personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand is ontstaan door kortsluiting.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
76'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
940 stemmen