Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Brand in keuken instelling Dongen

DONGEN - De schrik zit er goed in bij de kleinschalige woonzorgvoorziening Ons Thuis in Dongen. Dinsdagavond brak rond 18.00 uur brand uit in de keuken.

Op dat moment waren er in het pand, gelegen aan de Heuvelstraat 11, vijf bewoners en twee begeleiders aanwezig.

De brand ontstond volgens Margreet van Turenhout, van de directie van Ons Thuis, tijdens het koken. „Al snel sloeg het over naar de afzuigkap. We probeerden het zelf nog te blussen, maar dat lukte niet”, vertelt Van Turenhout.
Bij het incident liep volgens haar één medewerker tweedegraads brandwonden op. Ook ademde deze persoon rook in. Van Turenhout: „Dit is behandeld door de EHBO. De medewerker is inmiddels thuis. Erg geschrokken, maar het gaat naar omstandigheden goed.”

Voor de bewoners van het pand, drie dementerende ouderen en twee jongeren met een beperking, heeft de brand grote gevolgen. Zij konden gisteravond niet meer terugkeren naar hun woning. „We hebben de bewoners geëvacueerd en naar een van onze andere locaties overgebracht.” Volgens het directielid gaat het ook met hen goed. „Ze hebben weinig meegekregen van het incident en zijn er, gelukkig, vrij nuchter onder.”

Wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar de Heuvelstraat is nog onduidelijk, net als de precieze schade aan het pand zelf. „Ik heb geen idee. Morgen horen we als het goed is meer.”
De brandweer had de brand zelf volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio snel onder controle. „Toch zijn zij in totaal zeker twee uur bezig geweest, voornamelijk om het pand te ventileren”, aldus de woordvoerder, die de oorzaak van de brand en het aantal gewonden bevestigt.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
106 stemmen