Volledig scherm
foto ter illustratie

Brabantse Wal-gemeenten sloten al 22 drugspanden

Woensdrecht/Bergen op Zoom/Steenbergen De drie Brabantse Wal-gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben sinds de invoering van het zogeheten Damocles-beleid negen woningen en dertien bedrijfspanden gesloten na een drugsvondst.

Dat blijkt uit een rondgang van deze krant.

De Wal-gemeenten voeren het Damocles-beleid sinds april 2015. Met deze hardere aanpak kunnen burgemeesters drugspanden (woningen, maar ook bedrijfspanden) tijdelijk of zelfs voorgoed sluiten.

In Bergen op Zoom werden in 2015 vijf woningen gesloten en nog eens 37 waarschuwingen uitgedeeld. Tot en met 9 juni van dit jaar gooide burgemeester Frank Petter al vier bedrijfspanden en één woning op slot. Daarnaast gingen er nog eens veertien waarschuwingen de deur uit.

In Steenbergen werden in 2015 twee woningen en zes bedrijfspanden gesloten. Daarnaast hebben bewoners van twaalf woningen een officiële waarschuwing ontvangen. In 2016 zijn er vooralsnog slechts vier waarschuwingen uitgedeeld.

In Woensdrecht heeft burgemeester Steven Adriaansen tot nu toe één woning en drie bedrijfspanden gesloten na drugsvondsten. De woning werd in 2015 gesloten, de bedrijfspanden gingen allemaal dit jaar op slot.

De vondsten variëren van grootte. In een huis aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide bijvoorbeeld werden eind vorig jaar 7.420 stekken gevonden en nog eens 13.650 stekken stonden klaar in een voertuig.

Een paar maanden later werd er een pand aan de Voltweg gesloten, omdat er 96 gram hennep werd aangetroffen. Weinig, maar nog steeds bijna twintig keer de maximaal toegestane hoeveelheid, verklaarde een woordvoerder destijds de maatregel.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
119 stemmen