Volledig scherm
Opbouw van het wedstrijdterrein bij Hunter Douglas, waar de regenval de ondergrond geen goed heeft gedaan. Voorzitter Jac Moerings hoopt op paar droge dagen, dan trekt het snel genoeg bij. foto marcel otterspeer/pix4profs

Brabantse Ruiterdagen terug van een jaar weg geweest in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Tijd voor een doorstart, nu de stichting uit de financiële sores is. Het hippisch evenement is toe aan de 81e editie in Oudenbosch.

Om in de juiste termen te blijven: de laatste hindernis was er vorig jaar een te veel. Met te weinig financiële ruggensteun vond de organisatie een 81e editie van de Brabantse Ruiterdagen onverantwoord.

Daar stond Jac Moerings dan, kersvers voorzitter en één van de boegbeelden in de regionale ruitersport. "Het was geen pretje om in mijn eerste jaar te moeten verkondigen dat de Ruiterdagen geen doorgang konden vinden." De Gastelse preses voegde er wel direct aan toe alles uit de kast te halen voor een doorstart in 2016.

In het voorjaar was het opnieuw spannend of er voldoende sponsors over de brug kwamen om de grootste gaten te dichten. Het is gelukt.

Vanaf zaterdag strijden ruim 600 combinaties op het spring- en dressuurconcours van nationale allure.

"Minder dan toen we twee jaar geleden de traditie afbraken, maar bemoedigend voor een doorstart. We moeten ons plekje op de kalender weer heroveren, zeg maar."

Lees vrijdag veel meer in BN DeStem

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
112 stemmen