Volledig scherm
Ratelslang in Texas.

Brabantse fotograaf reist de hele wereld over: wolven in Lapland en arenden in Japan

Als de Brabantse natuurfotograaf Marco de Paauw ‘een plaat in zijn hoofd’ heeft, wil hij die koste wat kost maken. Zelfs met gevaar voor eigen leven. ‘Beren zijn zo sneaky.

Aan spannende verhalen geen gebrek. Vol passie vertelt natuurfotograaf Marco de Paauw (44) over de momenten waarop de adrenaline door zijn lichaam gierde. En hij ‘zijn hartslag in zijn oogbol voelde’. Zoals die ene keer in Alaska, toen hij werd aangevallen door een grizzlybeer. „Beren zijn zo sneaky, ze zwaaien wat met hun hoofd en doen alsof ze je niet zien. En dan - ineens - vallen ze aan.”

Hij sprong snel weg, naar een hogere rots, vertelt hij, en bleef daar rechtop staan. Wegrennen had geen zin meer, zichzelf klein maken ook niet. „Hij zou me aan stukken gescheurd hebben.” Zijn statief hield hij stevig vast, als wapen. „Ik was niet van plan om mezelf zo makkelijk gewonnen te geven.”

Maar tot zijn grote opluchting liet de grizzly het bij een dreigement. Het dier draaide zich grommend om en keerde terug naar zijn prooi, een dooie geit. „Hij verdedigde zijn voedsel, meer niet.” 

Zaterdag in BN DeStem het uitgebreide verhaal met meerdere anekdotes van Marco de Paauw. 

Volledig scherm
Wolven in Noord-Lapland. Marco de Paauw: 'Ze keken me recht in mijn togen en ik voelde dat ze mij accepteerde.' FOTO'S MARCO DE PAAUW
Volledig scherm
Bergmarmot in de Franse Alpen.
Volledig scherm
IJsvogel in de Biesbosch.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
651 stemmen