Volledig scherm
ANP Kippa

'Brabantse dance-scène verdient extra aandacht met al zijn top dj's'

DEN BOSCH - De Brabantse fracties van de SP en VVD hebben vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten om het thema ‘dance’ in 2018 centraal te stellen in Brabant. De fracties hechten er veel waarde aan deze sector in Brabant het podium krijgt dat het verdient, stellen zij.

,,Dance speelt anno 2016 een belangrijke rol in het leven van veel Brabantse jongeren. Er komt ontzettend veel talent uit onze provincie en een aantal van de Nederlandse top dj’s hebben hier hun roots. Wat mij betreft krijgt deze sector in 2018 extra aandacht", zegt Joep van Meel van de SP.

Op de kaart
,,Dutch Dance zorgt voor een belangrijk aandeel in de bestedingen binnen de Brabantse vrijetijdseconomie. Deze culturele sector speelt zelfs een toonaangevende rol buiten onze landsgrenzen. Een uitgelezen kans om Brabant nog meer op de (inter)nationale kaart te zetten", meent Inge Schuller van de VVD. De partijen willen weten welke koers er wordt gekozen en of het college bereid is een plan uit te werken om in 2018 het thema Urban Arts centraal te stellen in Brabant.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
539 stemmen