Volledig scherm
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. © ANP

Brabantse burgemeesters willen Aboutaleb als PvdA-leider: 'Yes you can, Ahmed'

BREDA - Dertien PvdA-burgemeesters doen een dringend beroep op Ahmed Aboutaleb om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Van deze dertien burgemeesters komen er zeven uit Brabant en Zeeland.

De brief van de bestuurders richting hun Rotterdamse collega is ondertekend door onder meer Paul Depla (Breda), Peter Noordanus (Tilburg), Jan Boelhouwer (Gilze en Rijen), Gert de Kok (Drimmelen) en Jan Lonink (Terneuzen).

"De partij heeft je nodig, maar bovenal heeft het land een leidsman nodig die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt, maar ook de grenzen van onze rechtsstaat scherp bewaakt. We hebben een lijsttrekker nodig die mensen die zich naast de samenleving voelen staan weer een stem geeft. Yes you can, Ahmed. We spreken van harte onze steun uit voor je kandidatuur voor het lijstrekkerschap van de PvdA. We hopen oprecht dat onze oproep je helpt om die dappere maar noodzakelijke stap te zetten", aldus de burgemeesters in hun brief.

Het is voor het eerst dat binnen de PvdA de roep om Aboutaleb brede steun krijgt. In mei bleek uit een peiling dat de sociaaldemocraten met Aboutaleb volgend jaar maart veel meer kiezers zou trekken dan met de huidige leider Diederik Samsom. Aboutaleb heeft tot nu toe gezegd dat hij zich niet kandidaat wil stellen.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
518 stemmen