Volledig scherm
Peter Dictus, een van de winnaars van de Brabant Bokaal. Archieffoto Else Loof/het fotoburo. © Else Loof / Fotoburo

Brabant Bokalen toegekend aan vrijwilligers

Gerard en Corrie van Beurden, Peter Dictus en Cor Swanenberg zijn de winnaars van de Brabant Bokalen, toegekend door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur.

Het echtpaar Van Beurden uit Raamsdonk krijgt de prijs voor hun inzet voor Landgoed het Broeck in Raamsdonk, waar volgens de jury zorg voor erfgoed, cultuur en natuur op unieke wijze samenkomen.
Ook Peter Dictus uit Zundert verdiende een bokaal met zijn bijdrage aan de amateur- en professionele podiumkunsten. De derde prijswinnaar, Cor Swanenberg uit Berlicum, ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de Brabantse taal- en muziekcultuur.

De prijs werd vandaag toegekend, maar de winnaars moeten nog even wachten voor ze de bokalen in handen hebben. Op 14 november reikt Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant de Brabant Bokalen 2016 uit. De uitreiking vindt plaats om 15:00 in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen