Volledig scherm
Tuiniers Frank van Linden, Tina Bolders en Kees Gravemaker van A.V.V. Woensdrecht bij het pad dat een boer gedeeltelijk heeft afgesloten. Dat gebeurde nadat tuinders groenafval in zijn bosjes hadden gedumpt. foto tonny presser/pix4profs

Boze boer sluit pad naar volkstuintjes in Woensdrecht af

WOENSDRECHT - De gebruikers van het volkstuinencomplex aan de Rijzendeweg in Woensdrecht zijn boos omdat een pad langs het terrein met 24 tuinen gedeeltelijk is afgesloten. De reden voor die afsluiting ligt is een conflict met een Woensdrechtse boer, die een stuk land naast de volkstuinen bezit.

Tuinier Kees Gravemaker legt de situatie uit. "Aan beide zijden van de moestuinen loopt een pad van ongeveer drie meter breed." Breed genoeg om er op te rijden met een auto of aanhanger, als de volkstuinders bijvoorbeeld mest naar hun tuin willen rijden.

"Aan de rechterkant van het volkstuinencomplex heeft de boer een stuk grond. Tussen het pad aan die kant en het akkerland loopt een strook land met bosschages en bomen die over het rechter pad hangen."

De boer heeft geklaagd dat tuinders hun groenafval in de bosschages deponeren. "Dat is inderdaad een enkele keer voorgekomen", geeft Gravemaker toe. "We hebben hiervoor onze excuses aangeboden en beloofd dat dit niet meer zal gebeuren."

Ondanks die excuses heeft de boer besloten om midden op het pad een hek te plaatsen, omdat het rechter gedeelte van het pad zijn eigendom is.

Gravemaker vroeg dinsdagavond tijdens de opinieraadsvergadering Ruimte of de gemeente, die eigenaar is van de grond waarop de volkstuintjes liggen, in het conflict wil bemiddelen.

Wethouder Hans de Waal vertelde dat de juridische afdeling van de gemeente het probleem bekijkt. "We gaan ons beraden," aldus De Waal.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
RUST
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
655 stemmen