Volledig scherm
© Thinkstock

Bouwproject in Prinsenbeek mikpunt van diefstallen

PRINSENBEEK - Inbrekers hebben het gemunt op het bouwproject Huisje Boompje Beestje (HBB) 2.0 op het voormalige Savalterrein in Prinsenbeek.

De afgelopen maanden is er al vier keer ingebroken op het wat afgelegen perceel tussen de A16 en de spoorlijn. Waarbij de schade volgens bouwbedrijf J.A. van Gisbergen al in de tienduizenden euro’s loopt.
Afgelopen weekend was het de vierde keer, vertelt uitvoerder Frank van Kemenade, die op andere plekken ook weleens te maken had met diefstal. Maar zoals hier heeft hij het al lang niet meegemaakt.
De dieven hebben al van alles gestolen, van glas, kozijnen en spijkers tot gereedschap. ,,Ze weten precies wat ze moeten hebben”, zegt projectleider Carlo van Iersel van het bouwbedrijf. Hij gaat ervan uit dat de dieven met meer mensen zijn. „Dit kun je niet alleen.’’
Zelfs de bouwkeet werd opengebroken; ook het koffiezetapparaat en de printer waren weg, net als de cilindersloten van drie woningen. Inbraak in enkele huizen op de bouwplaats leverde vooral schade op aan deuren en kozijnen. Uit de woningen zelf is volgens het bouwbedrijf niets meegenomen, omdat daar niets valt te halen. De cv-ketel wordt, om geen risico te lopen, pas bij oplevering geplaatst.
Van de daders geen spoor. Ook de bewoners van de aangrenzende straat Spinnenwiel hebben niets gemerkt, zegt één van hen.

Lees meer in BN DeStem van woensdag 22 juni.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
45'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
43'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
44'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen