Volledig scherm
© Thinkstock

Bouwplan voor mensen met schizofrenie in Breda: omwonenden vrezen nog meer parkeeroverlast

BREDA - Omwonenden van de nog te bouwen veertien woningen voor mensen met schizofrenie aan de Leistraat in Breda, zijn bang voor parkeeroverlast, verdrukking en te weinig groen in de wijk Zandberg-West.  

„Dit is een noodkreet. Parkeren is nu al een probleem, laat staan straks”, zegt Jan Willem Messer, een van de omwonenden. Het oude gedeelte van de wijk zit volgens hem nu op een parkeernorm van 0,9 procent. „De norm is nu minimaal 1,2 procent.”

Volgens Messer wordt er op dit moment al veel op stoepen geparkeerd en wordt dat straks alleen maar erger als de zelfstandige woningen voor mensen met schizofrenie klaar zijn. „We raken acht informele parkeerplaatsen kwijt én er komen veertien bewoners bij. Er is geen rekening gehouden met hun auto’s en auto’s van bezoekers en het personeel. Voor de buurt voelt het of we vijftien tot twintig parkeerplaatsen verliezen.” Messer heeft uitgerekend dat bewoners straks een halve parkeerplaats per huis hebben.

Messer heeft met andere buurtbewoners alternatieven voor parkeren in de wijk aangedragen, maar de gemeente heeft geen van deze plannen overgenomen.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen