Volledig scherm
© stock.xchng

Bouw windmolens langs A16 kan niet zonder slag of stoot

BREDA - Nu valt vooral de eindeloze rij geluidsschermen langs de A16 op, maar in de toekomst staan er tussen Moerdijk en de grens mogelijk ook tientallen hoge windmolens. Met de nadruk op mogelijk, want het optuigen van een windmolen is in het Nederlandse landschap geen sinecure.

Dat werd gisteren duidelijk tijdens het werkbezoek van gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte) aan de A16-gemeenten Drimmelen en Breda. Samen met wethouders Paul de Beer van Breda en Hans Kuijpers van Drimmelen bezocht hij de Zonzeelsche Polder en het punt waarop de Mark de A16 kruist.

Op die laatste locatie uitte projectontwikkelaar Arthur Vermeulen van Raedthuys zijn twijfels over de haalbaarheid van het plan om dertig tot veertig windmolens van minimaal 120 meter hoogte te plaatsen langs de A16-route.

"Dat wordt lastig. Er is weinig bruikbare ruimte langs de A16. We zitten elkaar als projectontwikkelaars daardoor snel in de weg", zei hij.

Gedeputeerde Van Merrienboer leek even uit het veld geslagen. "Is het dan niet mogelijk om via een ruilverkaveling tot een oplossing te komen?", vroeg hij zich af. Vragen dus, en vooralsnog geen antwoorden.

Lees donderdag meer over de windmolens langs de A16 in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen