Volledig scherm
nieuwbouw da vinci college in roosendaal © foto:peter van trijen / hetfotoburo

Bouw Da Vinci College in Roosendaal vordert (video's en fotoalbum)

ROOSENDAAL - De bouw van het nieuwe schoolgebouw van het Da Vinci College in Roosendaal vordert, op 1 mei wordt het gebouw opgeleverd. Na de zomervakantie komen de leerlingen van de vmbo en het praktijkonderwijs in een schoolgebouw terecht dat bij hun past als de beste jas die voor ze gevonden kon worden.

Directeur Joseph Dekkers loopt door het gebouw als een pauw, zo trots. „We nemen regelmatig een groep leerlingen mee door het gebouw. Dan zie ik de monden openvallen. ‘Dat dit voor óns is!’, hoor ik ze zeggen. Dit is zó geweldig voor heel de school. Het is zó goed voor hun zelfvertrouwen.”

Over de opzet van het schoolgebouw is goed nagedacht. Dekkers gebruikt de metafoor van een stad. Met een centrum waar de terrassen zijn voor de pauzes, van hoogte verschillende plateaus waar de leerlingen kunnen verblijven.

De school is omheen opgedeeld in zes verschillende studiehuizen, die wijken worden genoemd. In twee daarvan zit het praktijkonderwijs.

Lees donderdag het volledige verhaal in BN DeStem

Bekijk de bouw en een virtuele rondleiding van de school in de video's en meer foto's in het fotoalbum

WELKOM IN ONZE NIEUWE SCHOOL Hoewel het nieuwe Da Vinci College nog gebouwd moet gaan worden, kunnen we je toch al met gepaste trots verwelkomen in ons toekomstige gebouw! Dankzij een filmpje van ongeveer 5 minuten, loop je zo bij ons naar binnen, de virtuele wereld tegemoet. Verwonder je over het licht, de ruimte, de kleuren... een school om trots op te zijn. Loop je even mee? www.nieuwedavinci.nl
Bezoek onze website: http://www.davincicollege.nl

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
848 stemmen