Volledig scherm
Het ontwerp van de Brede School

Bouw Brede School Hoeven kan nu toch beginnen

HOEVEN - Na verhoging van de bouwsom naar 3,9 miljoen, is er een aannemer gevonden voor de bouw van de Brede School: Willemsz uit Sprang-Capelle.

Het heeft langer geduurd dan gepland, maar de verwachting is nu dat de bouw van de Brede School in Hoeven toch echt 'binnenkort' begint.

Een aannemer uit Sprang-Capelle bleek bij de tweede aanbesteding het goedkoopst te hebben inschreven. Dat wil zeggen: onder de totale bouwsom van 3,9 miljoen euro. Dat bedrag was eerst 3,8 miljoen, maar bij de eerste aanbesteding bleek geen van de zeven belangstellende aannemers de school voor dat bedrag te kunnen bouwen.

Daarop verhoogde de gemeenteraad op voorstel van het college van B en W de bouwsom met 139.000 euro. Oppositiepartij VVD was het daarmee niet eens, naar de fractie nu bekendmaakt. Eerder kon ze daarmee niet naar buiten komen vanwege het vertrouwelijk karakter van de aanbestedingsprocedure.

Het komt erop neer dat de fractie vindt dat de gekozen aanbestedingsmethodiek verkeerd was: "Het los selecteren van een architect en aannemer levert bij het hanteren van een geheim en bindend plafondbedrag voor de aanneemsom vaker een mislukte aanbesteding op", stelt fractievoorzitter Thomas Melisse.

Lees donderdag meer in BN DeStem. 

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen