Volledig scherm
Erik de Jonge.

Boswachter Brabantse Wal: opvang in de regio

Met vele duizenden passeren ze de grens. Niet te stoppen. Na een lange vlucht komen ze hier aan. Soms voor korte tijd, maar er zijn er steeds meer die hier permanent blijven. In ons land vinden ze voldoende eten, warmte en rust. Er wordt een hoop over gediscussieerd.

Sommige mensen willen ze allemaal weg hebben, anderen noemen maximum aantallen die we aan zouden kunnen. De emoties lopen hierbij soms hoog op. Velen vinden dat het aantal toch wel erg hoog is. En wees eerlijk; ze zullen jouw broodwinning maar inpikken! Of met honderden tegelijk op je land zitten alsof het van hen is. Nee, ze zijn lang niet bij iedereen geliefd. En dat kan ik best begrijpen, als je ziet wat ze soms aanrichten.

Om de overlast te beperken, zijn er opvanglocaties aangewezen, ook in West-Brabant, en speciaal voor hen ingericht. En de overheid hoort ook bij degenen die de aantallen drastisch omlaag willen brengen. Maar eerlijk gezegd, ik kan enorm van hen genieten. Als ze zo bij duizenden binnenkomen op een koude winteravond. In lange rijen en grote groepen, het luidruchtige gekwebbel! Daar getuige van zijn, vind ik toch een geweldige ervaring! Maar voorlopig blijven ze voer voor discussie, die ganzen.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
610 stemmen