Volledig scherm
Peter Pertijs (linksonder) was een van de oprichters van toerclub De Pion.

Bosschenhoofdenaar Peter Pertijs steekt graag de handen uit de mouwen

BOSSCHENHOOFD - Carnaval, de wielersport of de Midzomerfeesten gaat. Peter Pertijs steekt graag de handen uit de mouwen.

'Ik kom uit een arbeidersgezin. Mijn vader was stratenmaker en had een eigen bedrijf. Echt ruim hadden we het niet, maar dat gold indertijd voor vrijwel iedereen in Bosschenhoofd. Misschien was dat wel de reden dat er zo'n goede klik tussen de meeste mensen was."

"Mijn vader en moeder deden er alles aan om mijn twee broers, mijn zus en mijzelf een gelukkige jeugd te bezorgen. Als kind speelden we altijd op straat. Als we uit school kwamen, wisselden we onze nette kleren direct om voor 'oude bullen'."

"Ik heb altijd veel van sport gehouden. Als jongen van een jaar of tien ben ik bij DEVO gaan voetballen. Maar ik had een neef die fietste en die maakte mij ook enthousiast. Van mijn veertiende tot mijn zeventiende heb ik onder de vlag van de KNWU bij de nieuwelingen en de aspiranten gereden. Ik was niet het grootste talent, maar ik reed wel regelmatig een prijsje. Nadat ik bij een wedstrijd onder een vrachtwagen was gekomen en gewond was geraakt, ben ik gestopt met het rijden van koersen."

Lees het hele verhaal van Peter Pertijs in de rubriek Leven in Beeld in BN DeStem van donderdag 21 juli

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1201 stemmen