Volledig scherm
De Boschstraat is van oudsher een veel gebruikte weg richting de binnenstad, met name door fietsers. © Gemeente Breda

Boschstraat eerste fietsstraat van Breda

BREDA – De Boschstraat wordt de eerste ‘fietsstraat’ van Breda. Bij een fietsstraat worden de rollen omgedraaid: de auto is te gast in de straat. Door een andere uitstraling en nieuwe belijning krijgt de fietser in deze straat meer de ruimte.

De Boschstraat is van oudsher een veel gebruikte weg richting de binnenstad, met name door fietsers. Dagelijks fietsen zo’n 4.200 mensen door deze straat. Door de aanpassingen wordt de Boschstraat een belangrijke fietsverbinding tussen de binnenstad en de nog aan te leggen snelfietsroute aan de St. Ignatiusstraat in Breda.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich in Breda snel en makkelijk kan verplaatsen met de fiets, auto of het openbaar vervoer", zegt Boaz Adank, wethouder Mobiliteit. Korte reistijden maken de stad immers extra aantrekkelijk. Daarom treffen we maatregelen. Het inrichten van de Boschstraat als fietsstraat is daar een mooi voorbeeld van. Dat gebeurt uiteraard in overleg met bewoners en ondernemers.”

Gemeente Breda wil de wegen in en rondom de stad beter en slimmer benutten. Zo worden de reistijden voor fietsers en ander verkeer verkort. De komende twee jaar worden er vooral in het zuidelijke deel van de stad maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich sneller kunnen verplaatsen in de stad.

Like BN DeStem Breda op Facebook

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
29'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen