Volledig scherm
Reddingsoefening Galderse Meren. © Martijn Schraven

'Bootongeluk' op de Galderse Meren bij Breda

BREDA - Een uur na haar bootongeluk op de Galderse meren zit drenkelinge Chabely van Lieshout (24) lol te maken de leden van het reddingsteam. Haar zoontje maakt nog steeds een levenloze indruk. Maar dit komt gelukkig omdat het maar een pop is. 

"Ik heb hem voor de gelegenheid Daan genoemd,” zegt ze. Van Lieshouts bootongeluk is zaterdagochtend in scene gezet als onderdeel van de jaarlijkse interdisciplinaire oefening van de reddingsbrigade in samenwerking met brandweer en politie. "Eén keer per jaar kan ik prima gek doen en doen alsof ik in paniek raak,” vertelt Van Lieshout. Over de manier waarop zij en haar ‘Daantje’, uit het water zijn gehaald is ze tevreden. "Ik ben netjes geholpen en er werden de juiste vragen gesteld. Mócht ik ooit te water raken, dan maar het liefste hier,” zegt ze met een lach.

Gordon Kingma (19) voerde als postcommandant de regie over de reddingsbrigade. Zoals dat hoort bij een oefening, komen er ook bij deze oefening zaken naar voren die beter zouden kunnen. "Scherp hebben wie, welke bevoegdheden en diploma’s heeft binnen je team, dat verdient aandacht.” Een van de sterke punten die bij de oefening naar voren komt, is het feit dat hij als commandant zijn handen vrij hield om zich te kunnen focussen op het groter geheel. "Dat is knap, zegt Myrjam van Dorst, voorzitter van de Bredase reddingsbrigade. "Want we leren onze mensen juist om direct te hándelen wanneer er iets gebeurt. Als commandant heb je juist een andere rol."

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
856 stemmen