Volledig scherm
Annemiek Danen is de 1000e inwoner van Galder. Ze krijgt een taart uitgereikt van Frans Goethals. Geheel rechts staat Jaap Beesems, de 1001e inwoner. © René Schotanus/Pix4Profs

Booming Galder heet duizendste inwoner welkom

GALDER - Vroeger reed je door Galder om verse broodjes te halen in Meersel-Dreef.Tegenwoordig blijven steeds meer mensen hangen in het dorp ten zuiden van Breda. De dorpsraad Galder-Strijbeek verwelkomde gisteravond de 1.000ste en 1.001ste inwoner feestelijk met bloemen en taart.

De gelukkigen zijn Annemiek Danen (1.000) en Jaap Beesems (1.001), die in een jarenvijftigwoning aan de Galderseweg zijn neergestreken. Annemiek (57) en Jaap (58) hebben een paar jaar in Ossendrecht gewoond. Toen dat huis verkocht was, wilden ze weer in de buurt van Breda wonen. Het is Galder geworden. Annemiek: "Een huis met charme, op een prachtige plek en op fietsafstand van Breda."

Dat Galder zo in de lift zit heeft onder meer te maken met de uitbreidingen van de wijk Bollemeer en het ruimte voor ruimte-project (sloop van bijvoorbeeld stallen voor woningbouw) aan de Balleman. Kerkers: "Het ruimte voor ruimte-project bleek tegen de verwachting in zeer succesvol. De wijk Bollemeer komt voort uit de wens om een nieuwe groep jongeren te behouden voor Galder", zegt Theo Kerkers van de dorpsraad. "De vereniging CPO Galder, collectief bouwen, is een vereniging die ontstaan is vanuit de werkgroep 'bouwen en wonen' van de dorpsraad. Het project is zeer succesvol verlopen. Op dit moment zijn er concrete plannen voor een CPO 2 en CPO 3."

Lees het hele verhaal dinsdag 2 augustus in BN DeStem. 

poll

In Brabant moet eerst een coalitie mét Forum voor Democratie worden geprobeerd

In Brabant moet eerst een coalitie mét Forum voor Democratie worden geprobeerd

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
749 stemmen