Volledig scherm
© ANP

Boer rijdt met trekker meermaals over koe heen: dier moet afgemaakt worden

LEPELSTRAAT - In Lepelstraat is woensdagavond een 45-jarige man aangehouden voor dierenmishandeling. De boer zou met een trekker meerdere keren tegen het dier en deels ook over de koe zijn gereden en het dier tegen de kop geschopt hebben. 

De politie kreeg een tip van een omstander die de mishandeling ook filmde.

Een dierenarts heeft de zwaar gewonde koe afgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 15.20 uur een melding dat op een weiland in Lepelstraat een koe mishandeld werd. 

De dierenpolitie heeft na overleg met de officier van justitie besloten om de verdachte aan te houden. Hij is in verzekering gesteld in het bureau in Bergen op Zoom en moet volgens woordvoerder Rob Luijten nog voor verhoor worden voorgeleid. Hoe lang de boer vast blijft zitten wist Luijten niet. ,,Inverzekeringstelling duurt maximaal 72 uur. Dat kan verlengd worden als er gevaar is dat de verdachte vlucht of als er kans is op herhaling, maar ik kan niet zeggen of dat in deze situatie zo is."

Eric-Jan van Trijen, voorzitter van ZLTO afdeling Steenbergen, laat weten dat de afdeling 'ermee bezig is', maar wil nog niet zeggen op wat voor manier. ,,Er gaat wel een en ander gebeuren. Het is een hele lastige situatie. We hebben hier geen ervaring mee. Er zijn alleen maar slachtoffers. Het dier, de boer, de sector, de omgeving."

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1293 stemmen