Volledig scherm
Tv-kijkers en lezers van BN DeStem herkenden David: da's de zoon van politieagent Berrie Kleiss. FOTO Linelle Deunk/KRO-NCRV

Boer David uit Dinteloord zoekt liefde in programma Boer zoekt Vrouw

DINTELOORD - Boer zoekt Vrouw heeft opnieuw een kandidaat uit West-Brabant. David houdt nu weliswaar varkens in Roemenië, maar zijn roots liggen in Dinteloord. „Ik heb eigenlijk nog gewoon mijn leven in Nederland.”

De roots van boer David (spreek uit: Deevid) uit het zondag begonnen Boer zoekt vrouw internationaal liggen in West-Brabant. Kijkers én lezers van BN DeStem herkenden hem als David Kleiss, zoon van politie-agent Berrie Kleiss.

Regelmatig in Brabant
In de eerste uitzending vertelde 27-jarige varkenshouder dat hij ondanks zijn grootse plannen in Roemenië nog regelmatig naar zijn vrienden en familie in Brabant terugkeert. „Ik kom er zo veel mogelijk. Ik heb eigenlijk nog gewoon mijn leven in Nederland. Voor mij stelt het niets voor om terug te gaan. Het is twee uurtjes vliegen van Boekarest naar Eindhoven.”

Eén van die vrienden is Ralph, die hem in een videoclip op de website van het KRO/NCRV-programma aanprijst als ‘een man, die altijd voor me klaar staat’. „Het woord mislukken kent David niet.”

Trouw
Op de site staan jeugdfoto’s van David en hij poseert met zijn vader in politie-uniform. Op de vraag iets meer over zijn familie te vertellen, schrijft hij dat hij geen broers of zussen heeft, zijn vader 61 jaar is en Berrie heet. Davids moeder Anne is zeven jaar geleden overleden. Haar dood heeft hem zeer aangegrepen. Trouw zijn aan iemand van wie je houdt, is daarom voor hem heel belangrijk, zo bekent hij presentatrice Yvonne Jaspers in de eerste uitzending waarin de boeren zich presenteren. Drie miljoen kijkers zagen het programma. Tot 11 september kunnen vrouwen zich aanprijzen bij Riks, Olke, Marc, Herman of David.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
795 stemmen