Volledig scherm
© Martin Ommering

Boeimeerpark in Breda krijgt eind september licht

BREDA - De nieuwe lantaarnpalen zijn inmiddels geplaatst langs het wandelpad in het Boeimeerpark in Breda, maar ze geven nog geen licht. Vanwege late levering wordt de behuizing met ledlampen eind september pas in de masten geplaatst. In het najaar is de nieuwe verlichting voor het pad klaar, aldus de gemeente Breda.

Langs het wandelpad in het park stonden eerst lage lampen. De gemeente besloot die weg te halen, omdat ze vaak doelwit waren van vandalen. De gemeente berichtte de buurtbewoners over het verdwijnen van de parkverlichting. Die kwamen in het geweer en wilden toch verlichting in het park.

Een van de redenen is dat het park geregeld trefpunt is van daklozen. Zonder licht zou het er in de avonduren onveiliger op worden. En dan is de sociale controle helemaal weg, vreesden de bewoners. De gemeente heeft na overleg met de wijkraad en -bewoners vier meter hoge lichtmasten teruggeplaatst. De nieuwe lampen verlichten straks alleen het pad. Het lichtniveau is lager en hindert de natuur niet.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen