Volledig scherm
Bodi Brusselers speelt inmiddels in het eerste van NAC maar is nog altijd lid van de Kidsclub.

Bodi Brusselers en die specifieke geur van De Klok...

BREDA - Sinds zijn 8ste is Bodi Brusselers besmet met het NAC-virus. En hoe jong hij nog is, de 17-jarige heeft al mooie herinneringen aan zijn club waarvoor hij nu in het eerste speelt. 

Ja, het applaus dat de NAC-spelers ten deel viel na afloop van de verloren wedstrijd tegen MVV (1-2) bezorgde NAC-middenvelder Bodi Brusselers (17) kippenvel.

Hij kent dat machteloze gevoel van het publiek, hij stond er immers vaak tussen. Als 8-jarige jongen ging hij al mee met vader Geert en werd aangestoken met dat vermaledijde NAC-virus. "We zaten in die lekkere zachte stoelen van de hoofdtribune. Dan speelden we thuis tegen Ajax en zag ik Huntelaar en Suárez van dichtbij. Dat vond ik echt fantastisch."

Bodi speelt al sinds de D-jeugd bij NAC en krijgt sindsdien vrijkaarten voor thuiswedstrijden. "Maar m'n vrienden Martijn Boere en Wouter van Hal en ik gingen liever op de fanatieke B-Side zitten en niet op de hoofdtribune. Vonden we net wat leuker."

Soms bezoeken ze uitwedstrijden. Als de B1 van NAC naar FC Groningen moet bijvoorbeeld, speelt het eerste elftal in Heerenveen. "Na onze wedstrijd vroegen we of we daar met eigen vervoer naartoe mochten. We kregen toestemming, maar werden wel gewaarschuwd: ons Bredase accent zou opvallen. Ha, hebben we de hele tijd Engels met elkaar geouwehoerd, viel vast niet op."

Lees meer in BN DeStem of via Blendle

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen