Volledig scherm
Ellen Arts:"We doen het met een heel team." foto Marcel Otterspeer/pix4profs

Blijvers in de binnenstad: Met 11 medewerkers overleeft deze juwelier al 19 jaar in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het kan dus wel, succesvol ondernemen in de Roosendaalse binnenstad. BN DeStem spreekt deze zomer met ondernemers. Vandaag Ellen Arts van Ellen Juwelier in winkelcentrum de Roselaar.  

Ellen Arts (47) heeft vertrouwen in haar juwelierszaak, haar medewerkers, haar klanten en ook in Roosendaal als winkelstad. Dit vertrouwen en vooral de passie voor haar vak straalt van haar af. Waarschijnlijk is dit een van de redenen waardoor Ellen Juwelier in de Roselaar al 19 jaar meer dan voldoende klanten trekt om met een team van elf medewerkers te overleven.

Liefde voor het vak
Arts trekt dat succes niet naar zich toe. ,,We doen hier echt alles samen. we delen lief en leed en vooral onze liefde voor het vak. Met de negen dames in de verkoop vormen we een vriendinnenclub. De mannen, een horlogemaker en goudsmid, dragen we op handen!”

Misstappen
Arts vindt dat je klanten moet behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. „Of mensen iets peperduurs zoeken of iets van een tientje maakt niet uit. Iedereen is gelijk. We willen niks verkopen, maar klanten helpen met kopen.” Ondanks haar positieve instelling heeft de Roosendaalse ook minder leuke dingen meegemaakt. „Van misstappen kun je leren. Het maakt je sterker. Ik had hier als franchiser twintig jaar geleden een Twinkle-zaak die failliet dreigde te gaan. Ik wilde niemand tekort doen en iedereen betalen. Daarom besloot ik door te gaan volgens mijn eigen ideeën. Ik wilde, als iedereen was betaald, leuke dingen gaan doen. Toen bleek mijn eigen zaak zo leuk dat ik toch ben doorgegaan. Ik heb me in die tijd kwetsbaar opgesteld en heb hulp gezocht bij leveranciers, de bank en ook bij klanten. Die kwetsbaarheid bleek mijn grote kracht. Natuurlijk hebben wij ook last gehad van de crisis, maar ik ben als een goede huisvrouw met het budget omgesprongen.”

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen