Volledig scherm
© Brabantse Delta

Blauwalg in Steenbergsche Vliet en Steenbergse haven

STEENBERGEN - In een deel van de Steenbergse haven en in de Steenbergsche Vliet zijn hoge concentraties blauwalgen aangetroffen. Zwemmen in de Vliet wordt sterk afgeraden.

Waterschap Brabantse Delta meldt dat er maatregelen getroffen worden om verdere verspreiding van de blauwalgen naar stadswateren en sloten in en rond Steenbergen te voorkomen. Blauwalgen kunnen namelijk leiden tot gezondheidsklachten.

Daarom heeft het waterschap langs de Vliet vier inlaten dichtgezet waar normaal gesproken water mee uit de rivier naar de sloten in de polder wordt geleid. Aan de boeren in het gebied is gevraagd de beregening van de gewassen tijdelijk te stoppen.

Ook de schutsluis bij de Dintelsas, aan de monding van de Dintel, staat dicht. Deze wordt alleen geopend om bepaalde vaartuigen door te laten.  Zo onstaat er voldoende stroming op de Steenbergsche Vliet en stroomt het water met blauwalg sneller weg naar het Volkerak. 

Hoe lang de maatregelen duren, is nog niet bekend. Het waterschap heeft de gemeente Steenbergen geïnformeerd over de blauwalg. 

Volledig scherm

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
76 stemmen