Volledig scherm
Vrijwilligers van het Doe-Centrum zetten het gedachtegoed van Geert Schuurbiers een jaar na zijn overlijden voort. foto Chris van Klinken / Pix4Profs

Biologisch tuinieren in navolging van Geert Schuurbiers uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een vrolijke man. Een charmeur. Dat was Geert Schuurbiers uit Bergen op Zoom. Vorig jaar overleed hij op 83-jarige leeftijd, maar zijn gedachtegoed over een biologische moestuin niet. Die wordt door andere vrijwilligers van het Doe-Centrum in Bergen op Zoom voortgezet.

Vijf vrijwilligers staan dagelijks enthousiast tussen de tomaten, frambozen en sjalotten. Alleen de knoflook ontbreekt nog, meent Michiel Schouwenaars.

"Er kan nog zoveel meer in deze moestuin",concludeert hij. Aan ambitie geen gebrek. "Ik ben jarenlang actief geweest als hovenier. Mijn kennis hierover deel ik nu met de andere vrijwilligers."

Voor Anita Spikker komt die kennis als geroepen. "Ik heb eigenlijk helemaal geen verstand van tuinieren. Toch besloot ik te helpen, omdat ik momenteel in de ziektewet zit en de muren op me afkomen als ik de hele dag maar thuiszit. Het Doe-Centrum biedt daarin uitkomst. Tuinieren geeft me nu rust en ontspanning, en tegelijkertijd doe ik leuke sociale contacten op, zoals met Michiel."

Lees donderdag meer over de biologische moestuin in BN DeStem

poll

Tiësto wordt vijftig, maar kan nog jaren mee als top-dj

Tiësto wordt vijftig, maar kan nog jaren mee als top-dj

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
381 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
1201 stemmen