Volledig scherm
Binnenstad van Bergen op Zoom Archieffoto Rob Zorn

Binnenstaddebat Bergen op Zoom: Meer woningen, verlaagde parkeertarieven en lagere huren

BERGEN OP ZOOM - De discussie rondom de binnenstad van Bergen op Zoom maakt veel los. De stad kampt al jaren met relatief veel lege etalages en stadsbestuurders en ondernemers doen er van alles aan om dat terug te dringen. 

Dinsdag 11 oktober is het Binnenstaddebat waar beleidsmakers en ondernemers met elkaar in debat gaan over de toekomst van de stadscentra van Bergen op Zoom en Roosendaal. In de aanloop naar het debat hebben we ook om uw reactie gevraagd. 

Een kleine greep uit de 40 reacties die via de oproep zijn binnengekomen: 

Arjen zegt veel winkeliers te kennen die gestopt zijn vanwege de te hoge huren en lange contracten. "Zolang je de ogen sluit voor de werkelijkheid zullen de problemen niet opgelost worden. Daar helpen geen stadmarketingmanagers of externe bureaus aan. Luister naar de winkeliers, neem ze serieus."

Ook Willem denkt dat lagere huren van winkelpanden helpt. Afschaffing van de parkeerbelasting zou ook een oplossing zijn volgens hem. En hij heeft een tip voor de winkeliers: "Zorg dat de winkel toegankelijk is voor kinderwagens en minder validen."  

Verschillende mensen vallen hem bij. Zo vindt LILIcljdewit dat de binnenstad ook bereikbaar moet blijven voor mindervaliden door lage stoepranden en zegt Stedenbouwer dat reclameborden de weg niet mogen versperren. 

Laura zegt juist dat er verder gedacht moet worden dan alleen de parkeertarieven te verlagen. "Mensen willen naar de binnenstad komen als de verblijfskwaliteit hoog is. Het V&D pand kan hieraan bijdragen. Neem de sfeer en openheid van de Fenix loods Rotterdam en Falcon in Tilburg. Verras, inspireer, verbind."

Veel mensen dragen ook aan om meer woningen in de binnenstad te bouwen en een andere bestemming voor het V&D te verzinnen. Als het aan Jaap ligt, mag dat pand zelfs helemaal weg. "V&D slopen, geleidelijk meer woningen in Zuivel, Bos, Joseph, Lievevrouwe en de Steenbergsestraat," zegt hij. 

Iedereen is van harte welkom om het stadsdebat bij bij te wonen bij Parrotia in Roosendaal (Markt 54). Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang debat 20.00 uur.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
684 stemmen