Volledig scherm
Luchtfoto Markt, met het Oude Raadhuis en de St.Jan. Archieffoto: Ramon Mangold

Binnenstad Roosendaal: 'V&D missen we erg, centrum heeft zeker potentie' (video)

ROOSENDAAL - Het is zeker leuk winkelen in Roosendaal, maar de V&D wordt erg gemist in de binnenstad. En er mogen wel wat horecazaakjes komen. Dit zijn enkele reacties van winkelende mensen in het centrum van de stad.

Dinsdag 11 oktober houden Bibliotheek VANnU en BN DeStem een debat over de binnensteden van Roosendaal en Bergen op Zoom. Roosendaal kampt al jaren met relatief veel lege etalages. Gebeurt er voldoende om het tij te keren? Het debat is in Parrotia in Roosendaal (Markt 54).

BN DeStem ging de straat op om mensen naar hun mening te vragen. Diverse mensen vertellen dat zij bepaalde winkels missen, zoals Esprit. "En winkels die permanent blijven." Verder zou het prettig zijn als er wat meer horecazaakjes zijn voor een lunch.

"Het centrum heeft zeker potentie", klinkt het. Maar: "Het is wel een beetje rustig." Verder is er veel leegstand.

Er zijn zeker ook positieve geluiden. De Passage en winkelcentrum De Roselaar zijn mooie publiekstrekkers. De Raadhuisstraat is een leuke straat geworden en het centrum ziet er weer wat beter uit na de opknapbeurt van de Nieuwe Markt.

Het debat in Parrotia begint dinsdag 11 oktober om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Wat vinden de Roosendaalers van hun binnenstad? BN DeStem ging de straat op en vroegen het. Camera/Montage: Marvin Sluijter Interviews: Dennis Kas

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
787 stemmen