Volledig scherm
Binnenstad van Bergen op Zoom Archieffoto Rob Zorn

Binnenstad Bergen op Zoom: 'Leuk centrum, wel graag meer winkels' (video)

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom heeft een leuke binnenstad, maar er mogen meer winkels komen. Dit is wat winkelende mensen in het centrum van de stad aangeven, als wordt gevraagd wat zij missen in de binnenstad. "Ik vind het jammer dat sommige panden leegstaan."

Dinsdag 11 oktober houden Bibliotheek VANnU en BN DeStem een debat over de binnensteden van Roosendaal en Bergen op Zoom. Bergen op Zoom kampt al jaren met relatief veel lege etalages. Gebeurt er voldoende om het tij te keren? Het debat is in Parrotia in Roosendaal (Markt 54).

BN DeStem ging in de Bergse binnenstad de straat op om mensen naar hun mening te vragen. Winkels als H&M, Only en Vero Moda zijn enkele publiekstrekkers, maar ook de activiteiten die worden georganiseerd en de monumentale gebouwen maken Bergen op Zoom tot een leuke binnenstad.

Maar wat missen de mensen in het centrum? Meer leuke winkels zoals de Zara en de Bijenkorf. En speciaalzaakjes. "Vaak is het toch allemaal een beetje mainstream. Iedereen verkoopt het allemaal hetzelfde. Terwijl ik juist iets wil hebben wat een ander niet heeft. Maar dat ligt misschien wel aan deze tijd", vertelt een van de geïnterviewden.

Het debat in Parrotia begint dinsdag 11 oktober om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Wat vinden de Bergenaren van hun binnenstad? BN DeStem ging de straat op en vroegen het. Camera/Montage: Marvin Sluijter Interviews: Dennis Kas

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
622 stemmen