Het tegelpatroon was door het hele oude station doorgetrokken. Bijvoorbeeld als vloer in de oude toegangstunnel naar de perrons. Die tunnel is inmiddels gesloopt.
Volledig scherm
Het tegelpatroon was door het hele oude station doorgetrokken. Bijvoorbeeld als vloer in de oude toegangstunnel naar de perrons. Die tunnel is inmiddels gesloopt. © foto’s Léon Krijnen

Bijzondere kiosken Bredase station blijven staan

BREDA - De twee oude betegelde kiosken op het station van Breda zijn gered. De Nederlandse Spoorwegen hebben beslist ze op te knappen. Ze blijven staan op de perrons. Ook als straks het nieuwe station helemaal klaar is.

 1. Protesterende boeren opnieuw de wegen op in verschillende delen van Nederland
  Update

  Proteste­ren­de boeren opnieuw de wegen op in verschil­len­de delen van Nederland

  In verschillende delen van Nederland zijn boeren opnieuw op pad gegaan om te protesteren. Ze blokkeren de A7 bij Heerenveen in beide richtingen en het distributiecentrum van Coop in Gieten. Ook zijn enkele tientallen tractoren het centrum van Groningen binnengereden en voerden zo'n tweehonderd boeren in Gelderland anderhalf uur actie bij het distributiecentrum van Aldi. Bij Eindhoven werden de toegangswegen naar Eindhoven Airport geblokkeerd.
 2. Nieuwsoverzicht | Wéér ongeluk op een van de gevaarlijkste wegen van Brabant - BLM-kunstwerk na dag al vernield
  PREMIUM
  Brabants nieuws van zondag

  Nieuwsover­zicht | BLM-kunst­werk na dag al vernield - Facebooker wil einde aan voortrek­ken Nederlan­ders bij studenten­ka­mers

  Wéér gebeurde er vandaag een ongeluk op een van de gevaarlijkste wegen van Brabant. Het was al vaak raak op de Vijf Eikenweg. Twee mensen raakten ernstig gewond. Hoe lang moet het nog duren voor de weg veilig is?, vragen mensen zich af. Verder gingen boeren vandaag opnieuw de straat op en is een politiemedewerker aangevallen, waardoor hij nu in het gips zit. Dat en meer in het Brabantse nieuwsoverzicht van deze zondag.

Poll

Nederland moet er alles aan doen om het hoofdkantoor van Shell hier te houden.

Nederland moet er alles aan doen om het hoofdkantoor van Shell hier te houden.

 • Eens (62%)
 • Oneens (38%)
94 stemmen