Volledig scherm
Koffie & Theemuseum De Klokgevel. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

'Bijna geen plek meer, maar heb nog dozen met thee!'

STEENBERGEN - Ruim drieduizend pakken thee, bijna vierduizend pakken koffie, tientallen molens, servies, bonenbranders, kamerpotten... De lijst is eindeloos. Wat zo'n dertig jaar geleden begon als een hobby, is sindsdien uitgegroeid tot een heus koffie- en theemuseum. Donderdag was de opening van De Klokgevel en eigenaars Jan en Geertje Borst zijn op z'n minst trots te noemen.

"Maar ik heb er twee jaar aan gezweten, dus ik ga nu even helemaal niks doen!", zegt Jan. Tijdens een rondleiding valt op hoe hij alles in het huisje nog weet te benoemen. "Kijk, hier hebben we allemaal Franse koffie, het kamertje hiernaast zit vol met Chinese thee... Oh en zie je deze bedstede? Eerst was die er niet, maar tijdens het verbouwen vond ik opeens de oude scharnieren van de deuren. Dat vond ik wel leuk, dus heb ik het weer herbouwd. Grappig hé, dat ze daar vroeger in sliepen?"

Maar het gaat natuurlijk om de warme dranken. De theebladeren en koffiebonen stammen voornamelijk uit de twintigste eeuw en over de jaren heen heeft Jan Borst flink wat verzameld. "In het pand is bijna geen plek meer te vinden, maar ik heb hier nog drie dozen vol thee staan en thuis nog meer koffie!"

Veel geld verwacht Borst er niet mee te verdienen. "Daarom heb ik er ook een stichting van gemaakt. Ik hoop dat ik quitte kan spelen, dan ben ik al tevreden.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1290 stemmen