Volledig scherm
© Irene Wouters

Bijna één op de tien bijstandsontvangers in West-Brabant weer aan het werk

ETTEN-LEUR - Bijna tien procent van alle bijstandontvangers tot 67 jaar in West-Brabant is sinds vorig jaar weer aan het werk, dat komt neer op 2330 personen. In totaal zaten vorig jaar 22.792 mensen in West-Brabant in de bijstand.

Uitschieters in de regio zijn de gemeentes Drimmelen en Alphen-Chaam waar respectievelijk 17 en 18 procent van de bijstandontvangers weer aan het werk is. In Breda is 8,5 procent van de 'uitstromers' weer aan het werk, wat neerkomt op 540 personen.

Landelijk
Eind 2014 ontvingen ruim 433 duizend personen onder de pensioenleeftijd een bijstandsuitkering. Dit aantal is de laatste jaren vrijwel onophoudelijk gestegen, blijkt uit eerder gepubliceerde cijfers van het statistiekbureau CBS. In heel 2015 werden zo'n 148 duizend personen toegevoegd aan de lijst met mensen die een bijstandsuitkering ontvangen, de zogenaamde 'instromers'.

In datzelfde jaar waren er bijna 126 duizend 'uitstromers', mensen die dus niet langer afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Van deze uitstromers vonden bijna 60.000 personen werk. De resterende groep is bijvoorbeeld onderwijs gaan volgen, heeft een andere uitkering gekregen of is uit de bijstand gezet wegens een overtreding.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
221 stemmen