Volledig scherm
De kwade buurtbewoner reed dwars over de pylonnen heen die op de weg stonden uitgezet. © José Maas

Bijna aangereden verkeersregelaar Sprundel: 'We kijken elkaar aan en hij geeft gas'

SPRUNDEL - Sandra Roks uit Sint Willebrord heeft de schrik goed in de benen zitten. Gisteravond werd ze bijna omver gereden door een boze buurtbewoner (54), toen ze als verkeersregelaar bij een wielertraining op de Bakkersmeer in Sprundel stond. „Er kwam een auto nogal hard de bocht omrijden. Ik dacht dat hij de pylonnen niet zag staan die we uitgezet hadden op de weg en gaf een teken dat hij rustig aan moest doen. Maar we kijken elkaar aan en hij geeft gas.”

Roks redde zich het vege lijf door snel opzij te springen. „Hij reed dwars over de pylonnen heen en reed gewoon naar zijn huis, het erf op. Met iemand anders ben ik er achteraan gegaan om verhaal te halen, maar hij zei dat we moesten oprotten met onze rotzooi.”

Roks was verkeersregelaar tijdens een jeugdtraining van wielerclub Willebrord Wil Vooruit. „Wij trainen de jeugd al jarenlang elke dinsdag- en donderdagavond van half zeven tot half acht”, zegt clubvoorzitter Jerrie Maas. „Het is de enige plek waarvoor we van de gemeente een vergunning krijgen om te trainen.”

Tijdens die training fietsen kinderen hun rondjes over de Puinbroekstraat, Hogestraat en de Zwarteblikstraat, een ronde van zo’n anderhalve kilometer. De straten zijn gedurende die tijd toegankelijk, maar er geldt wel eenrichtingsverkeer. Vrijwilligers fungeren als verkeersregelaar. „Het zijn best drukke straten, meestal woon- en werkverkeer”, zegt Maas.

„Het komt vaker voor dat auto’s tegen de richting in rijden. Het is niet veilig en het zorgt soms voor irritatie. Wat gisteren gebeurd is, ga je vaker krijgen.”

Een aantal omwonenden beaamt dat er soms sprake is van irritatie, omdat de houding van de mensen van de wielerclub 'niet altijd even vriendelijk is', zoals een van hen zegt

"Je denkt er niet altijd aan dat het eenrichtingsverkeer is, of soms zijn er ook vreemden die het niet weten. Dan zijn ze niet altijd even vriendelijk. Ik heb er weinig last van, maar zij moeten ook een beetje rekening met ons houden.”

De 54-jarige Sprundelaar werd donderdag opgepakt nadat Roks aangifte had gedaan, maar weer naar huis gestuurd vanwege familieomstandigheden. Morgen wordt hij gehoord. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, poging tot moord en vernieling van pylonnen.

Een gemeentewoordvoerder liet vrijdagmiddag weten dat, voor zover ze kon nagaan, er geen klachten over de trainingen bekend zijn

Lees zaterdag meer in BN DeStem

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen