Volledig scherm
© Tom Hayes

Bij nieuwe Zara beklijft het Bijenkorfgevoel

BREDA - De kleding is anders, de prijs wat lager.

Maar wie de nieuwe Zara aan de Karrestraat in Breda binnenstapt, denkt de eerste tellen toch weer even in de Bijenkorf te staan. Zijn het de roltrappen, die op dezelfde plek zijn gebleven? Of is het de lichte en minimaal aangeklede ruimte die gelijkenissen oproept? Hoe dan ook, wie de nieuwe, strakke winkelpui aanschouwt kan zich moeilijk vergissen: hier stap je Zara binnen.

Het duurde 'slechts' iets meer dan een half jaar voor het pand van de Bijenkorf een nieuwe invulling kreeg. 20 maart sloot het warenhuis het filiaal in Breda, gisterochtend opende Zara er de deuren. Dat gebeurde relatief ingetogen, zonder speciale acties, zonder rijen belangstellenden. Vlak voor de opening van 10 uur stond er een man of twintig voor de deur, net genoeg om reacties van voorbijgangers te ontlokken. "Wat is hier aan de hand?" "Ze openen de Zara." "Nou, dat ze dat lekker doen dan." En zo geschiedde.

Omdat Zara niet meer enkel vrouwenkleding verkoopt – zoals de inmiddels gesloten winkel aan de Eindstraat – maar ook kinder- en herenkleding, bestond de wachtende clientèle uit opvallend veel moeders met kinderen. "Echt een verrijking voor de binnenstad", vindt moeder Victoria, die zegt zeker vaker mama-dochter-shopping in de Zara te gaan doen met kleine Fleur. "Lekker goedkoop ook."

Ook anderen menen dat Breda een winkelpubliekstrekker rijker is. "Strakke buitenkant, en van binnen schijnt het ook picobello te zijn", keurt ook een onderneemster de nieuwe buur goed.

Het pand aan de Eindstraat waar de Zara eerst huisde, staat nu leeg. Onbekend is nog welke invulling het pand krijgt. De Spaanse modeketen is er in ieder geval qua ruimte flink op vooruit gegaan; van nog geen 1.000 naar 3.400 vierkante meter winkeloppervlak.

De Karrestraat knapt in ieder geval weer een stuk op met de opening van de Zara. Recent is ook de naastliggende Silver Creek-winkel compleet verbouwd, evenals uiteraard De Barones.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
700 stemmen